Monday, May 4, 2009

Tentang kakak

Asyik dok citer pasal adik jek kan? cain anak ibu sorang ni...nk citer pasal perkembangan kakak laks. sejak dh 6taun ni kakak nampak semakin rajin tolong ibu ihik!(kena paksa+upah) baru jalan ihik! wah semkin aktif mengalahkan boy mana taknya suka melenting sana sini panjat sana sini dh la awak tu anak dara...(nurun sapa lagik!) bila tgk si akma suka panjat sana sini tingat aku masa zaman kecit² mmg kat kg dulu asal ada pokok jambu ke rambutan ke tgk jek atas aku mesti ada kat situ. kalu x jumpa aku kat mana? tgk atas pokok rambutan syok wo lagi makan rambutan atas pokok. nak wat camner geng lak budak² boy. so bila akma mcm tu aku x leh nk ckp byk sgt la.. hek eleh nak citer pasal akma dok citer pasal aku lak! best kan zaman budak² dolu..
Akma sekarag ni aku yg ngajor ngaji so far alhamdulillah dh sampai Iqra' 3. Mmg kat sek tetiap hari sebelum balik sek aku masukkan kelas ngaji ngan ustazah kat sek. so mlm lepas magrib aku akan soh ngaji lagi. Bab ngaji ni kekadang kalau aku x sempat ayahnya la yg ngajor. nk soh ayah ngajor tetiap hari susah gak sbb ayah solat surat lepas isyak baru balik. Bukan tak nk anto ngaji kat umah ustaz or ustazah cuma buat masa ni setakat iqra' insyaallah aku bleh handle lagi sok² nanti dh naik Quran kena gak la anto ngaji umah ustaz/ustazah. Akma ni pesen tido awal. kekadang kul 9 dh tido so lepas magrib la pulun segala keje sek.ish! teringat kat budak² tu la pulak...aku paling x leh lupa akma selalu ckp "ibu nape x happy?" hehheh kalu tgk aku monyok la tuh...okla next entry la pulak ye kita sambung.........

2 comments:

Kujie said...

tiap anak berbeza....ada kecenderungan yang berbeza....itulah indahnya

Anak Pendang Sekeluarga said...

slm...saya mintak maaf ,,,xdan nak buat rumusan pasal komen2 mengenai hari ibu tu...lagi pun saya dah nk habis praktikal nie,,maklum lah sibuk ckit time cmnie...,,,,insyaAllah skit masa lg saya akan buat rumusan mengenai isu itu...tq