Thursday, June 4, 2009

cuti sekolah....

Cuti sekolah ni 2minggu. so planning nk anto Akma ngan Sofea dok umah atuk kat kg(johor).Mmg x penah pun tinggalkan budak2 tu dok umah atuk dia. kira 1st time la ni. Bkn per bior budak2 tu belajor dok kg..main ngan tanah...pi tangkap ikan kat parit...panjat pokok rambutan hehhe..kat KL mana nk jumpa tanah..jumpa tanah pun aku plak yg marak "eiii jgn main tanah tu...kotor nanti"hhehe mcm mn budak tu nk belajor...ye la budak bandor la katakan..zaman aku dulu masa darjah 4 baru dok kg lepas abah pencen..kira merasa la budak2 kg main pe...gi sauk ikan sepat...musim rambutan kang panjat pokok...main baling2 tin tu ape ek namanya tu..susun selipar tu pun main gak...tu pasal la aku nk soh anak2 aku merasa sikit² suasana kg. ish rindu la pulak kat budak²....baru 2 hari tinggalkan dia...
sblm nk tinggalkan budak2 tu aku sempat amik gambor si sofea ebab aku tu ngan kakak dia..tgk la gelagat derang tuh..amik guna hp cikai jek so x berapa nk x clear..





7 comments:

Jie said...

kak jie sampai skrg ni tak sempat nak ke mana2...anak2 ada kelas

siti samsi said...

ok gak budak2 skrang ni anta kg jer.. biarkan dia rasa suasana macam kite dulu tuh..bile lagik kan.. time cuti skolah je la.. tapi takpelah 2 bradik ni ada geng..

Kasih Aleeya said...

sonok cuti sekolah kan..hehe..
well if ure interested.just email pic yg size dia bih kurang 700KB ke atas ke framekasih@yahoo.com

Pontianak Degil said...

Salam, Kak Maya. Memang best jadi budak2 kampung ni. Banyak bnda yang orang bandar tak dapat. Sonok2!

YUZIE AMIR said...

tingat laka ku zaman kecik..aku manajng dok atas pokok..baca buku atas pokok,mkn atas pokok..balik sekolah jer..sure jumpa aku kat atas poko..aku siap buat umah tuu..pastu terjun bendang hihih best woo dok kg.Anak aku skang..hmm tambah haziq tu balik kg aku soh panjat pokok dia kata xnak..nanti jatuh.Lorrr camner la hai..
eh sofea tu dah supa muka dora la plak potyong rambut gitu hehhe

.: Leen-Awie :. said...

lama ko tak hapdet.. kang singgah 'rumah' aku amik award ek..

Adam Dan Keluarga said...

Salam Maya...jumpe kat cni plak kite ek? Awat lame x update ni? Bz meh? Jass link blog Maya ni ek? Tq!