Tuesday, May 19, 2009

LRT

nk gelak pun ada bila tingat pasal LRT. smlm aku naik LRT pi keje tumpang hubby sampai masjid jamek. makk aiii pepagi mmg ler ramai umat manusia. so biasa la kena la Q. ish kira aku Q agak panjang gak la. bila time pintu bukak pastu bila turn aku jek nk masuk dh bunyi lak siren nk tutup pintu. aku dgn gagahnya tolak gak si mamat depan ni mak aiii x berganjak last² aku tersepit dek pintu...ceh ampes tul mamat ni dh ler slow nk masuk pastu wat dek jek aku nk masuk. nasib baik badan aku x kemek..kalu dk free² jek aku kurus hehehe...
kes 2. yg ni lak terjadi last week time balik keje. cehhh dgn suka hatinya aku dpt duduk. aku dr stesen kerinci nk turun ke jelatik. hubby ngan budak² tggu aku kat sana. kalu dak aku kena tukar train STAR turun ke Ampang. tu yg aku maleh nk tukar² train soh derang tggu kat jelatik. ceh aku kan dpt duduk time ni ye la jauh tu dr kerinci ke jelatik. sebelah aku ada kakak satu bgn ngan aku tp tkt lain. syok dok sembang² sampai stesen damai dlm pala otak aku ok lepas ni keramat pastu leh ready turun. sbb aku kan duduk so kena prepare bangun siap² kalu dak aku tertinggai. kira satu stesen lagi la aku kena turun. ok dok sedap lagi sembang ngan akak tu train pun benti aku pun benti sembang dok org kalut² turun cehh aku pun turun gak la...tp bila tiba nk jolok kad aku dh pasan pasai lain lak jelatik ni? aku x pasan lagik...bila turun tangga lorrrrrr depan tu pasar keramat wakakkakakakak aku gelak sensorang malunya aku...ada la sorang mamat ni gaknya perati aku ye la dh kuar pastu beli kad lagi naik lagik...dia pun tegur aku ish dlm ati pehal lak mamat ni. ada dia tanya aku nak turun mana? sibuk ler....aku wat dek jek...

5 comments:

kujie said...

ala...dia nk tolong tu..hehehe

tu arr..pompuan kalau menyembang tak ingat dunia

petslover said...

ahhaakkss.. sampai skang saya stil rasa seram nak naik lrt nih.

.: Leen-Awie :. said...

warkakkakaa.. aku gelak baca entry ko nih... nyembang smpi tak hengat dunia..
weh mamat tu nak ngorat ko kot.. ahaksss...

Anak Pendang Sekeluarga said...

slm...sy dah buat rumusan dah pasal artikel hari ibu nie...jemput beri pandangan...ye...

Anak Pendang Sekeluarga said...

slm......LRt ,,sya ada kenangan di dlm lrt nie...........