Thursday, April 16, 2009

akma sofea

Tetiba lak kat opis nie rasa rindu teramat sgt kat anak2 dara aku. pg td hantar sofea kat pengasuh nampak dia x happy sgt..bangun tido aku ajak mandi dia siap ckp tak nak mandi sbb dia tahu lepas mandi dia kena tinggal umah mak(panggilan pengasuh). sian lak aku tgk dia sampai depan pintu umah pengasuh "ibu salam, ibu nak peluk, ibu nak cium" mcm tak nak lepaskan aku pegi keje. ala sayu nyer nak tinggalkan dia. kalu sembang² ngan dia aku selalu tanya adik umah mak happy tak? dia ckp " adik nak dok umah jek. nak dok ngan bibik" ala sayang bibik dh sampai endon dah...smlm ada aeroplane lalu rendah sgt..aku tanya dlm aeroplane tu ada sapa? dia ckp "ada bibik la" ala lagi la aku sedih...sabar ye sayang ibu pegi keje kejap jek ptg ibu balik...ish²...rindunyer kat derang berdua nie...lambat plak masa barjalan hari nie..............





3 comments:

.: Leen-Wawie :. said...

ala, sayu aku baca.. sian sofea dok teringat2 bibiknyaa.. takper nanti2 dia biasalah tuh..
wah, anak2 ko masuk paper arr.. ahaks... glemer...
muahhh to sofea.. geram tgk bam2 dia...

YUZIE AMIR said...

amboii kasih sunggoh diakat bibik noo...
takpala..bibik takdak dpt mak pulak..
weh aku baru je nak buat gmbr anak2 aku dlm paper mcm tu hahahah

Machina said...

salam, i need your help for my tesis. it's about parenting skill. kerjasama dari puan amat2 diperlukan.. harap puan dapat email saya di elly_fazliya@yahoo.com. terima kasih puan.